Friday, January 28, 2011

the kaaaawaaiiiii Domo Kun~



first time aku tgk makhluk nie kat laptop dia.
jadi asal nampak makhluk nie je teringat dia.
aku pun belikan la patung makhluk nie sebagai hadiah birthday dia.
sehinggalah satu hari aku nampak makhluk nie kat header blog naz (skang da x de da).
terima kasih pada cik naz kite,
aku pun dapat la tahu nama makhluk nie:
DOMO KUN!
bermula dari situ aku mula suka dengan makhluk nie~
aku pun mula la mencari wallpaper domo kun.
housemate domo kun


bagi aku dia sgt comel okeh!


domo kun merupakan  maskot rangkaian televisyem NHK Jepun yang muncul dalam beberapa sketsa animasi gerak henti 30 saat yang berfungsi sebagai pengenalan rancangan.
domo kun adalah seekor makhluk aneh yang menetas dari sebiji telur.
kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal c domo nie, google je~

2 comments:

❤NazirahMoktar❤ said...

serius die adelah menatang yg menteas dari telorr???hahaha..serius comel cara die dilahirkan..hehehee

sue ada beg domokun ni..comel habis..nanti aku pon nak cari sebijik patug die..yg besau nye..hehe

idea semulajadi said...

aku google je, dia tulis menetas dr telor..
nnt nak cr vdeo dia kat youtube la plak~ hehehe~~
aku beli ritu ade la sebesar kotak tisu..
nak beli yg besaw lg, xde budget..
heheheh~~