Friday, December 31, 2010

happy new year?

ini bukan entry happy new year sebagaimana yang dinyatakan oleh tajuk di atas.
bagi aku 1 january sama je mcm hari2 lain.
aku xrasa mcm ade ape2 perbezaan pun.
xpernah pasang azam, dan x pernah wish "happy new year" pada sesiapa.
aku hanya akan psg azam bile contohnye,
masuk sem baru ke,
mulakan pengajian kat tempat baru ke.
ckp psl sem baru,
aku giler bersemangat nak mulakan sem 6 nie.
selepas aku mengalami kejatuhan yang teruk untuk tahun kedua di UMT,
sem ke 5 memulihkan semangat aku dgn result yg  mana, alhamdulillah, boleh menarik nafas lega.
kalau orang lain tgk result aku,
bagi dorg, mungkin x bagus mana pun.
ya, aku pun mengaku, result aku x ckup bagus utk dibanggakan.
*xbermakna jika result aku bagus aku akan bangga diri - xelok taw riak~*
tapi, lepas la target aku utk sem lepas - mengekalkan biasiswa utk sem depan. :)
aku x boleh berpuas hati lagi sekarang.
sebabnye, bila aku berpuas hati,
aku akan berada di zon selese.
zon selese boleh meyebabkan aku jatuh kembali seperti yang berlaku pada tahun kedua.
yup, aku mmg selese pada tahun kedua kerana pencapaian pada tahun pertama aku.
nampaknya aku perlu belajar dari kesilapan :)

selamat memulakan sem 6 rakan seperjuangan sekalian!!

4 comments:

tuksedobertopeng said...

sama2 la kita berusaha

JP Nurul said...

gud luck untuk sem baru~~~

Qhazi said...

utk tambah keberkatan biasiswa tu cuba blnje akak ngee~~

idea semulajadi said...

qhazi: hhehehe~~ insyaallah kak~~ tp akak kene dtg bilik ilam.. wek ;p