Tuesday, July 5, 2011

when my tongue meets macarons

aku teringin sangat nak makan macarons!
bila aku tengok gambar warna-warni nie aku jadi terliur.
credit
keinginan aku bertambah bila ada sorang kawan aku menceritakan betapa sedapnya macarons yang dia pernah makan.

jadi,
semalam,
i bought 1 box of 15 pisces, online.
dan aku dapat petang tu jugak.

dalam kereta jugak aku bukak kotak tu!
adik dengan mak aku pun teruja nak makan.
sangat comel. 
*walaupun size nye lebih kecil dari yang aku bayangkan*

when we take a bite......
pergh! 
BAPAK MANIS!!!!

aku dah menjangkakannya pun.
tapi x sangka manis sangat sampai sakit tekak lepas da habis makan.
mungkin memang macarons sepatutnya manis seperti itu.

tapi tekak aku masih boleh terima.
tapi makan satu pada satu masa je la.
adik aku,
xboleh habiskan sebijik pun.

apa-apa pun,
aku puas hati.
lepas nie bila aku tengok gambar macarons seperti ini:

comelkan?? *credit*
xde la aku jadi terliur dan teringin lagi.

**aku xkan bagi address blog dimana aku beli macarons tu. manis sangat~


7 comments:

raindropswithroses said...

ilham!
aku ade jual jugaaak!
xmanis pnye. hahaha. mau try?
^^

idea semulajadi said...

haha!
nape ko x gtaw awal2~~
mrate aku cari taw~
bpe ko jual?

raindropswithroses said...

haha. bru je pun brkecimpung dgn macaroon2 ni sumee. kecil kecilan sudey. haha. aku promote stakt kt fb, mls nk buat blog.
:D

aten eza said...

wah..dh mkn..teringin gak..tp bile dgr rmai kate mnis jd x brapa nk minat lak..manis mcm gula2 ke?

idea semulajadi said...

aten: rasa macam kunyah gula. haha!
tp boleh la nk layan~ manis2 pun, xdela smpai xley telan~

Gadis Misteri said...

lam~ nk gak!!!

idea semulajadi said...

amna: alaaaa~~ xsmpat ko rase~ da habes~~