Wednesday, June 29, 2011

Tuesday, June 28, 2011

Wordless Wednesday #4

its not Wednesday yet.
but this will be my WW.



Timbang Berat Badan

Di sebuah Mall yang sesak dengan pengunjung,
ada satu alat pengukur berat badan yang cukup canggih.
Hanya dengan membayar RM 1.00 kita akan diberitahu berapa berat badan kita oleh program komputer.


Seorang gadis dan temannya mencuba di tengah kerumunan orang.
Setelah memasukkan wang RM 1.00,
mesin komputer menjawab: "47 kg!"

Gadis kedua cuba untuk menimbang,
dan mesin komputer menjawab: "52 kg!"

Setelah beberapa minit datang seorang wanita yang cukup gemuk dan montel cuba menimbang dirinya di mesin itu


credit


Setelah memasukkan wang RM 1.00,
Mesin komputer mengeluarkan jawapan: 


"Tolong naik sorang-sorang! jangan ramai-ramai!"


**dapat dari email**

Monday, June 27, 2011

secret - starlight moonlight

lagi sekali kumpulan secret keluarkan lagu ala2 SHY BOY dorang yg dulu~
sangat comel!
lagu comel,
dorang pun comel!


scene nie memang kelakar~ laki tu jatuh!



LYRICS:
syubiduba ppappappa syubiduba ppappappa rallallallara rararira
jangmikkot hansongi batgo neoege gobaegeul batgo
nae mameun syarallarara (syarallarara) bam haneurui byeoldo noraehae
neoneun nae eodiga joha naneun ne modeun ge joha
ne mamdo syarallarara (syarallarara) sesang modeunge da areumdawo
jakku saenggangna mollae gaseum tteollyeowa
eojjeomyeon joha eojjeomyeon joha
jeongmal ireon gibun cheoeumiya
neoneun nae byeolbit nae maeumui byeolbit
neon namanui dalbit sojunghan nae dalbit
geujeo baramanbogo nareul wihae bichwojuneun geureon saram
neoneun nae haneul hanappunin haneul
neon namanui bada sojunghan nae bada
seoro baraman bwado byeonhameobsi miso jitneun geureon saram OH MY LOVE !
syubiduba ppappappa syubiduba ppappappa rallallallara rararira
gureumi uril garyeodo dudungsil heulleogadeusi
eonjena syarallarara (syarallarara) o! nae sarang sarang o! nae sarang
jakku saenggangna mollae gaseum tteollyeowa
eojjeomyeon joha eojjeomyeon joha
jeongmal ireon gibun cheoeumiya
neoneun nae byeolbit nae maeumui byeolbit
neon namanui dalbit sojunghan nae dalbit
geujeo baramanbogo nareul wihae bichwojuneun geureon saram
neoneun nae haneul hanappunin haneul
neon namanui bada sojunghan nae bada
seoro baraman bwado byeonhameobsi miso jitneun geureon saram OH MY LOVE !
eoduun golmoge deungburi dwaejulge
eoduun badae deungdaega dwaejulge
achimi ol ttaekkaji haetbichi deul ttaekkaji
nae gyeoteseo nal bichwojwo nae mamsoge isseojwo
1. 2. 3. GO!
neoneun nae sarang(Oh love) hanappunin sarang (neol saranghae neol)
neon namanui taeyang hanappunin taeyang (MY only one)
geujeo seororeul wihae akkimeobsi jul su inneun geureon saram
neoneun nae byeolbit nae maeumui byeolbit
neon namanui dalbit sojunghan nae dalbit
geujeo baramanbogo nareul wihae bichwojuneun geureon saram OH MY LOVE !
syubiduba ppappappa syubiduba ppappappa rallallallara rararira
//
TRANSLATION:
Shu bi dupa pa pa pa, Shu bi dupa pa pa pa
La la la lala lala li la
I’m getting roses from you
I’m getting a confession from you
My Heart’s sha la la la la ( sha la la la la )
I’m singing only for you in this night sky
Where are you my love? (I love you, love you)
I like everything about you (like you, like you)
Even my heart sha la la la la ( sha la la la la )
Everything in this world is beautiful
I keep remembering, my heart is secretly trembling
Maybe I like you, Maybe I like you
I really never felt like this
You’re my starlight, the starlight of my heart
You’re my moonlight, my precious moonlight
I only want to see you, you’re the only person that shines for me
You’re my sky, my only sky
You’re my sea, my precious sea
When we look at each other, we’re constantly smiling
That person Oh my love
Shu bi dupa pa pa pa, Shu bi dupa pa pa pa
La la la lala lala li la
We’re going to the clouds too, we can feel them passing by
Always sha la la la la ( sha la la la la )
Oh my love, love. Oh my love
I keep remembering, my heart is secretly trembling
Maybe I like you, Maybe I like you
I really never felt like this
You’re my starlight, the starlight of my heart
You’re my moonlight, my precious moonlight
I only want to see you, you’re the only person that shines for me
You’re my sky, my only sky
You’re my sea, my precious sea
When we look at each other, we’re constantly smiling
That person Oh my love
Shu bi dupa pa pa pa, Shu bi dupa pa pa pa
La la la lala lala li la
I’ll have the lights on the dark street
I’ll have the lighthouse on the dark sea
Until the morning comes, until the sunlight comes
I’ll let you shine by my side, stay in my heart
1, 2, 1, 2, 3, GO!
You’re my love (Oh love!)
My only love (I love you, love you)
You’re my sun, my only sun (my only one)
We can generously share it with each other, that person
You’re my starlight, the starlight of my heart
You’re my moonlight, my precious moonlight
I only want to see you, you’re the only person that shines for me
That person Oh my love
Shu bi dupa pa pa pa, Shu bi dupa pa pa pa
La la la lala lala li la
credits: sovikpop

Friday, June 24, 2011

joke for today

TEKAN LOCENG


Ada seorang warga emas menaiki bas untuk pulang ke rumahnya setelah seharian bersiar2. 
Jarak diantara rumahnya dgn bus stand memakan masa lebih kurang 45 minit. 
Setelah 10 minit di dalam bas, pakcik tersebut menekan loceng & tak lama selepas tu bas pun berhenti.. 
apabila melihat tiada penumpang yg turun maka pemandu pun meneruskan perjalanan.

Pak cik tersebut menekan loceng bas berulang kali menyebabkan bas berhenti banyak kali tetapi tiada penumpang yg turun. 
Kejadian tersebut menimbulkan kemarahan pemandu bas..
lantas pemandu tersebut memberhentikan bas dan bertanya dgn nada yg marah..
"Siapa yg suka2 tekan loceng bas nie..hah!!!"

Apabila mendengar pertanyaan pemandu tadi..
pakcik tersebut pun bangun & mengangkat tangan menandakan dia yg melakukan perkara tersebut..

Pemandu : Kenapa pakcik menekan loceng..bila bas berhenti kenapa pakcik tak turun??

Pakcik : Saya menekan loceng bukan nak turun tapi saya nak memastikan brake bas terletak di mana, sekarang, baru saya tau brake bas terletak di loceng sbb bila saya tekan jer loceng..bas mesti berhenti..!!!


*dapat kat email*

Monday, June 20, 2011

Happy Father's Day, Abah~

Nie post semalam, tp xdpt publish~


video
video made by: Amna
with help from : Adibah & Fathanah

dan lagi skali,
aku xtolong ape2~
sehari sebelum hari bapa,
adik2 aku tunjukkan video yang da disiapkan kat aku.
tp xkisah,
sebab aku ade je dalam video tu~ ;p

SELAMAT HARI ABAH!!
ilam sayang abah 

Tuesday, June 14, 2011

Look at me GwiSoon - Dae Sung (Big Bang)

Dalam Family Outing,
ada satu lagu yang Dae Sung selalu nyanyi.
Look At Me Gwi Soon.
Aku suka lagu nie sebab catchy giler~
G-Dragon buat lagu tu dan bagi Dae Sung sebagai hadiah hari jadi Dae Sung.

Siapa Gwi Soon tu?
Boleh baca kat sini.



Annyeonghaseyo~ Daesung-imnidaaaaahahahahaha
Chorus:
Nalbwa nalbwa kwisun nalbwa nalbwa kwisun
Nalbwa nalbwa chigeum tangjan nalbwayo
Nalbwa nalbwa kwisun nalbwa nalbwa kwisun
Nalbwa nalbwa nalbwayo
Yeobo tangshin aegi mweora pulleoteurilkka
Nae nimeun chigeum mu-eol hago isseulkka
Pabeun meogeott-ta chameun chal chatt-ta
Haru waenjongil uri kongjunimsaenggakppun
Kaseumi k’ongdak-k’ongdak-k’ongdak
Sarangeun sokdak-sokdak-sokdak
Chagiya nalbwa eodilbwa nalbwa
Nae cheongyeoreul keudae-ege ta pach’iri
Repeat Chorus
Keudaedo nareul tteo-olligo isseulkka
Haneulgat’eun seobangnim kidaryeosseulkka
Ireonjeoraeon haengbokhan kominsoge haruga tto heureujiyo
Nunmuri chureureureureureureuk
K’otmuri heureureureureureuk
Paega tto sallang-sallang-kanjil-kanjil
A seolle-ineun keudaemanui hyanggiyeo
Repeat Chorus
Neomu yeppeo, cheongmal kwiyeoweo, you’re so sexy, ang kkaemureojugoship’eo
Han p’yeongsaeng tagadorok tangshinkwa salgoship’eo
Nae ch’eongch’uneul oh baby nalbwa chalbwa i momjiseul
Repeat Chorus
Kwisuna~

(Helloo~~~~ I’m Daesung~~~~AHAHAHAHAHAHA)
Chorus:
Look at me look at me GwiSoon, look at me look at me GwiSoon
Look at me look at me look at me right now
Look at me look at me GwiSoon, look at me look at me GwiSoon
Look at me look at me look at me

Wife, Dear, Baby, what should I call you?
What is my love doing right now?
Did she eat, did she sleep well?
All day I only think about my princess

My heart (beating sound)
Our love (whispering sound)
Honey, look at me; where are you looking? Look at me!
I present you all my passion

Repeat Chorus
Are you thinking about me too?
Did you wait for your sky-like husband?
The day goes by thinking about happy things in my head
Tears (flowing sound)
Snot (flowing sound)
My stomach too (sound like you have butterflies in your somatch)
Ah, your scent makes me nervous

Repeat Chorus
You’re so pretty, really cute, you’re so sexy, (Biting sound) I want to bite you
I want to live my whole life with you
My youth, oh baby, look at me closely at my gestures

Repeat Chorus
GwiSoon-ahhh

Thursday, June 9, 2011

tak nak jadi programmer

Knowing what kind of programmer you are

Lepas baca link di atas,
aku mendapati yang aku x dpt jawab pun mana2 soalan yang diberikan.

aku menulis entri ini sewaktu kepala sedang sakit sebab xdpt wat coding.
dan waktu ini,
perasaan aku:
aku xnak jadi programmer.
xnak.
sakit kepala pikir kod.

siapa kata coding x sronok?
seronok.
betul, x tipu.
lagi2 bila kita da dapat wat apa yg kita nak.
rasa nak melompat tinggi2!!
dan bila org puji kita,
rasa macam,
wah, bez giler wat coding, nak buat lagi lah!!

tapi...
bila xdpt wat ape yg kite nak,
dan semua result dlm google search kita da tekan,
menyebabkan semua link jadi warna purple dari asalnye warna biru,
macam nie ha:

dan masih x jumpe ape yg kite nak,
rasa macam nak baling je laptop nie!!

dan bila esok kita nak sambung kerja kite,
kita akan termenung dan berkata:
ape lagi aku nak buat hari nie?
cane lagi nak buat benda alah nie?
dan akhirnya kita akan mengadap balik encik google,
dan membaca kembali page2 yang sama kite da baca semalam.

oh,
dan itulah sebenarnya,
bagaimana hari2 aku di praktikal ini dipenuhi~

Monday, June 6, 2011

eureka!! with Obout

tugasan pertama yg sv industri aku bagi,
selesai!
walaupun aku mengambil masa LEBIH dari yang sepatutnya.
ya.
lebih BANYAK.
sv beri masa seminggu.
dan aku menyiapkannya dalam masa 3 minggu.

banyak yang aku belajar sepanjang membuat tugasan.
sebab aku perlu explore sendiri.
yang menariknya,
semua maklumat ada di internet.
yup. semua.
cuma perlukan kemahiran mencari menggunakan kata kunci yang tepat je.
(sebelum nie x rajin explore, jadi tataw yang internet nie sgt berguna.)

aku menggunakan ASP.Net, C# dan visual studio.
untuk tugasan yang diberikan,
aku perlu menggunakan Ajax.
tapi,
setelah aku baca dan baca, dan baca lagi,
aku masih x berjaya menggunakan Ajax.
da install pun macam x install.
aku pun xtahu ape yg xkene.

tibe2, aku jumpe satu toolkit yang sgt menarik.
khas untuk ASP.Net.
OBOUT.
Klik: Obout Inc Home


canggih~
aku nak explain pun xberapa nak reti.


tapi,
betul la cakap sv aku.
kadang2,
sesuatu tools tu nampak macam akan memudahkan kerja kita.
tapi sebenarnya mungkin akan lebih menyusahkan.
mula2 aku nak menggunakan obout,
agak leceh kerana x tahu bagaimana untuk mengendalikan sesuatu tool nye.
bila ada error,
tak tahu kat mana nak betulkan.
tapi aku rasa obout memang memudahkan kerja aku
lepas aku da reti guna la.

Sekarang, aku perlu explore SharePoint 2010 pulak~
kalau aku faham,
aku cerita la nanti~

Wednesday, June 1, 2011

Wordless Wednesday #1



WHAT IS WORDLESS WEDNESDAY??


On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

Read more: wiki answers



Found this WW from TheSharkox

Whats your WW?