Wednesday, February 15, 2012

Wordless Wedenesday #6



*da lama tak post entry WW

6 comments:

yanalililala said...

paper quilling. blom try lg buat. tp dh lama dh berangan nk buat.. huhu

idea semulajadi said...

buat la~~ bez~~ puas ht dgn hasilnye nnt wp xkemas mana~ hehe~

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

bende nih bahan2 mentah dia ape ilham?mcm best je aku tgk..ce ko buat tutorial sikit..letak gmbar step by step..cewahh,aku lak suruh kan. ^.^

idea semulajadi said...

haha~ kertas je sbnrnye~
nak gulungnye tu aku gune btg besi yg org slalu gune utk cucuk jerawat tu(tp yg xpenah pkai punye la haha!)..
kalo gune jarum peniti tu pun bley,
lgi halus, lg cntik~
aku xreti la nk wat tutorial nie~
tp bley gak, nnt aku try~
tp kalo ko search kat dlm google, de byk je kot.
ko taip la paper quilling tutorial~

idea semulajadi said...

http://increations.blogspot.com/2008/07/quilling-basics.html

naz, link kat ats nie cth terbaik.
mcm tu la aku wat.
ptg kertas tu 1 1.
ade je jual kertas tu siap, tp mhl kot, ntah.
kalo de paper sredder, lg senang~
jgn gune kertas yg utk wat bintang lipat tu.
kertas tu lebar sgt, x cntik nnt sebab x halus~

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

yeke..okay2..time kasih kasi link..gulung2 je la eh..cantik pulak aku tgk bende nih.tu la,mule2 aku ingt guna kertas buat bintang tu,kalo yg tu murah sikit..heheh