Friday, September 14, 2012

Akhirnya Mukah


nak update status kat facebook tak boleh sebab facebook kene block waktu ofis hour~
jadi terajin la pulak untuk update blog nie~
jadi semalam saya selamat sampai ke sibu 10pagi.
pemandu poli dengan baik hatinya bawak saya dan abah jalan-jalan di sibu sementara menunggu orang lain yang dia perlu ambil pada pukul 2 petang.
jadi ini gambar-gambar yang abah snap waktu dekat sibu.
Airport Sibu
Kenderaan PMU
singgah central market sibu dan jumpe macam-macam benda yang tak pernah tengok sebelum nie
Buah Dabai
Buah Dabai ini lah sebab mengapa kami singgah central market.
Sorang staf ingin membeli buah dabai ni untuk bawa balik ke semenanjung.
buah dabai ni kene masak sebelum makan.
rendam dengan air suam dan bubuh kicap atau garam. (kalau tak salah saya  itulah yang diterangkan pemandu)
saya berpeluang merasa buah dabai ini.
pekedai tu bagi cuba.
sekarang musim buah dabai, dan buah ini cuma ada di sibu sahaja.
Labu kot
Luar macam buah kelapa, dalam macam durian gergasi pulak~
Tak pernah saya jumpa orang jual ayam macam ni
ulat sagu kot~ tak boleh makan ea ini~
Durian hutan. kecil je~
Kemudian kami pergi makan.
Saya makan nasi berlauk biasa je.
abah makan mee apa entah. 
Rupa macam maggy goreng. Sedap!
Akhirnya setelah 2 jam perjalanan menaiki kereta tapi rasa macam naik kuda,
kami sampai ke politeknik mukah.
lepas sudah lapor diri,
saya ditenpatkan  di Dabai Inn sementara dapat rumah tetap.
Bilik saya di Dabai Inn
Ok,
sangat bosan sebenarnye sekarang nie duduk di ofis tak buat apa-apa.
Bila nak habis waktu ofis ni....
4.30, silalah datang cepat~~


13 comments:

Hajar Razak said...

tahniah ilham . best x sarawak ? :D

idea semulajadi said...

tq hajar :)
boleh la~
nak kata best tu xde la sgt sebab xde bende kat sini~
nak kuar dr poli nie pun xde transport~ hehe~

Hajar Razak said...

hehehe . happy for youu .!! bestnyee . da jadi lecturer dah . tahniah tahniahh . :D nanti da lame2 tu , kenal la jalan2 kat sane . if ade rezeki, jumpe kat sane yeye . :P

Qis said...

mee kolok namanya nya kak :)
hehee

cik mici said...

nampak macam ok je! good luck ilam...da mula rindu la...hehe

nursyaida nasuha rosman said...

jadi orang serawak dah dia, hahaha, take care lam... ^^

nur adibah ahmad shukri said...

haha ayam yg dibungkus suratkhabar tu hidup eh??

Lo Lol said...

waa..best2! miss u so much dear!!

♥ solehah ♥ said...

hehe..oh.lecturer baru..takpe cik.nnti dah lama lama kt mukah okei lh tu..btw, cik lctrer jabatan ape? :) hee

idea semulajadi said...

qis: ha mee kolok! sedap laaa~~

cik mici: lepas nie kalo along rindu sgt2 smpai xley tahan, along kene dtg sini la~ hahaha~

suha: ok cik~ tq :)

diba: hidup! xpernah ilam nmpk org jual aym mcm tu~ hahaha~

jue: mish u more dear~~

solehah: saya dr JTMK~ awak?

♥ solehah ♥ said...

wahhh..saya pun jtmk :) cik rupanya lctrer baru yg cik afifah citer tu..hehe..

idea semulajadi said...

selamat berkenalan solehah :)
jumpe tu tgur2 le~ saya mana nk cam awk :)

Anonymous said...

jauh merantau sampai ke sarawak... tahniah.. =)