Thursday, August 5, 2010

pelajar oh pelajar~

1. semua keje buat last minute. esok nak hntar, bru terkial2 nk siapkan mlm sebelum tu, sgup stay up lg~

2. seminggu lagi nak final exam, bru nak fotostat nota, nak salin nota dr bab 1, hbs slama nie x study ea?

3. kelas start pukul 8, pukul 8 la bru nak bertolak p kelas. masuk lambat, ikut pintu blkg plak tu.

4. da tu lecturer ngaja kat depan, x fokus pun (80% ilmu dtg dr dlm kelas ok), konon balik bley bce buku. tp, study ke??

5. itu kalau ade buku, kalau xde? nota kuliah pun lecturer sengaje lompong2kan, tp dlm kelas td x fokus pun, apetah lg salin kn?

6. lecturer slalu pesan, dtg jumpe beliau kalo xphm pape. dlm satu sem ade la skali p jumpe beliau, itu pun sebab nak tanye, "kenapa saya failed?".

7. kadang2, assignment, lecturer bg seminggu awl, tp sebab bru nk bace soalan pada mlm terakhir seblum hntar, apelagi, copy assgnmnt kawan la~~

8. kelas slalu x pergi, lg2 kelas pg, susah nak bgun katanye, pe lg, roger la kwn, mntak tlg sign kn kedatangan~

9. group assgnment, patut buat same2 la kn? buat la discussion group, ini x, slalunye sorg dua je wat keje, yg lain ahli tido~

10. bila tiba bab cuti, semua beli tiket awl, bg alasan kat lecturer, "tiket hbs la~". lebih sgup ter skip kelas drpd terpaksa balik lewat sket dr kwn2 yg lain.

11. yg peliknye bila nak balik kmpus semula, tiket sengaja plak beli yg lewat punye. lebih sgup terskip kelas pembukaan cuti drpd blik awl, pdahal da lama da cuti di rumah~

12. masa yg dihabiskan utk mengadap FB lg lama drpd masa yg diambil utk ngadap nota. xckup masa nk wat assgnmnt katanye, ckup plak masa utk berFB?

13. bila lecturer suruh beli buku, merungut buku tu mahal, tapi bile bab topup kredit tepon, & bayar broadband, xrasa mahal pulak?

OOOPPPSSS!! NANTI DULU. KEPADA SESIAPA YG MAMBACA, JGN TERASA. SAYA JUGA PELAJAR. JADI MUNGKIN SAYA HANYA INGIN MENYEDARKAN DIRI SENDIRI OK??


1 comment:

sir said...

ye3..aku stju...
hehe...:p