Tuesday, April 24, 2012

At last, my own paper shredder!

Dulu waktu saya mula membuat quilling,
ada kawan-kawan yang bertanyakan sama ada saya menerima tempahan atau tidak.
tapi apa yang menjadi masalah kepada saya adalah,
saya mengambil masa yang lama untuk menyiapkan satu.
Saya malas untuk memotong kertas warna itu sebaris demi sebaris.



Sejak daripada itu,
saya memang bercita-cita untuk mempunyai satu mesin paper shredder.
Tapi saya tak tahu nak cari di mana.
Akhirnya saya menjumpai mini paper shredder,
yang beroperasi menggunakan USB port.



Paper shredder ini saya membelinya secara online di http://lps2u.com .
Harganya 43 tak termasuk kos penghantaran.





Hari ini paper shredder saya da sampai!
Suka sangat!
Mounting board pun saya da beli beberapa keping.
Mungkin saya akan mula memikirkan tentang idea kawan-kawan saya,
untuk menerima tempahan quilling~

12 comments:

Gadis Misteri said...

wah~ da smpai!

Noorliyana Rashid said...

ilham! kalau dh sedia terima tempahan, bgtau harga kat kte eh.. kte pun minat quilling ni.. cantik lah ilham buat

idea semulajadi said...

eh bukan yana nak wat sendiri ke?
kalo nak pinjam kite punye paper shredder meh la dtg amik~
huhu~

Lo Lol said...

bleh da mula bisnes! hehe..

♥ MiZ NaBieLa ♥ said...

haaaa...bley la amek tmpahan aku nnt..hehe..almaklum saye xreti nak buat sendiri...heeee~ :D

azyan azilah said...

ilham,memang pasni aku book kau tok buat kad kahwin la. boleh? hahaha

idea semulajadi said...

yan, ko gler? kalo kad kawen 1000? 1000 la aku kene wat? hahah!

Nurfarizan said...

Serius cantik. Dulu rajin la. Sekarang kne tggu cuti sem baru nak start buat balik.. =)

idea semulajadi said...

tq farizan :)

Lala Latif said...

sama la kita..heaven gile bile dpt shredder sndiri...
n dah xpyh potong sebaris2 kertas tu...hehe..

btw...salam perkenalan...:-)

idea semulajadi said...

lala: salam perkenalan~ yup, mmg excited sgt dpt paper shredder~ trus shred sume kertas warna yg ada~ hehe~

Pembekal Alatulis dan Peralatan Pejabat said...

maaf tumpang iklan...

KAMI MENJUAL KELENGKAPAN DAN PERALATAN PEJABAT SEPERTI MAGNETIC WHITEBOARD, MESIN BINDING, MESIN LAMINATE, ELECTRONIC TYPEWRITER, STAPLER, MESIN SHREDDER, HAILER, TROLLEY DAN LAIN-LAIN.

TIADA CAJ GST.
PENGHANTARAN PERCUMA SEKITAR SELANGOR DAN KUALA LUMPUR.
JAMINAN 2 TAHUN KE ATAS.


UNTUK MENDAPATKAN PERKHIDMATAN DI ATAS SILA HUBUNGI KAMI SEGERA.

DN GLOBAL RESOURCES
Tel: +603-6277 5571
H/P: +6019-393 5571
Email: dnglobal_eng@yahoo.com.my
Facebook: http://www.facebook.com/dnglobal
Website: www.dnglobal.weebly.com