Thursday, October 13, 2011

my bad habit that i dont like!

ade beberapa tabiat buruk diri ini yang aku tak suke.
harap sangat boleh berhentikan semua tabiat buruk nie!

1. Late night snack

ini tabiat buruk yang paling teruk aku rase aku ade~
kalo tak lewat malam pun,
sebelum tido aku mesti rasa nak makan sesuatu.
*sebab tu la berat badan nie asyik naik je tak pernah turun2~*
kalau dekat hostel,
bilik aku mesti ada biskut,
twiesties,
keropok, dsb~
yang mana aku akan makan dalam pukul 11 lebih.
kalau stay up study atau buat assignment?
lagi lewat la aku makan!
kalau kat rumah lagi teruk,
bile dekat2 nak tidur nanti aku makan roti.
karbohidrat tengah2 malam?
bukan nak gune tenaga da pun~

2. Last minute studying/ finishing assignment
bila aku cakap last minute,
ianya betul2 pada minit2 terakhir!
esok nak exam?
pukul 12 tgh malam pada hari exam tu baru bukak buku.
esok nak hantar assignment pukul 4 ptg?
pagi tu baru aku start buat kerja.
oh, dan bukan hanya untuk exam atau assignment,
kelas start pukul 8 pagi,
8 pagi baru aku bertolak keluar dari bilik.
yang mana perjalanan ke kampus mengambil masa 10-15 minit jalan kaki.
ya, saya tahu saya teruk ;p

buat masa nie,
ini lah tabiat buruk yang aku betul2 mahu buang.
kalau perah otak fikir lagi tabiat buruk ape aku ade,
dan kongsikan kat sini semua,
jatuh pulak mas kawen aku nanti kan? ;p

3 comments:

❤NazirahMoktar❤ said...

payah nak elak,tpi sebenarnye boleh je nak elak kan -,-

idea semulajadi said...

memang boleh~ cuma payah~ berjaya je kadang2 aku elak~ tp bukan stop terus la~~

Anonymous said...

Ni bkn tabiat buruk.... Ni normal kalo anda adalah student....
Bahahaha XP