Friday, November 18, 2011

Kelebihan berbadan sihat~

Sedang berblogwalking,
terbaca satu entry daripada cik Nurul Izatul Azila.
Tertarik dengan pandangan beliau mengenai kelebihan perempuan berbadan sihat,
jadi di sini aku ingin kongsikan apa yang telah ditulis oleh beliau.

  • Anda bebas jalan seorang diri naik bas tanpa risau dicolek lelaki jalang. Ini kerana mereka mungkin bimbang jika dihempap anda atau mungkin tak larat mengangkat means melarikan anda.
  • Sekiranya anda bakal berkahwin,tunang anda mestila menghadiahkan sebentuk cincin. Disitu anda untung berbanding orang yang jarinya halus-malus. Semakin besar jari atau tangan anda semakin untungla anda dengan lebih bilangan karat. Kalau mak mentua nak bagi gelang pun andalah menantu yang mendapat gelang EMAS terbesar sekali. Untung sungguh orang berbadan comel nih.
  • Kalau anda naik kereta beramai-ramai especialy ngan kawan-kawan anda akan mendapat tempat duduk vip iaitu didepan sebelah pemandu. Yang berbadan kecik halus biarkan mereka berhimpit dibelakang.
  • Kalau seseorang sukakan anda sekalipun anda tak perlu risau lagi kerana dah terang lagi bersuluh dia suka sebab anda baik bukan saiz badan anda.
  • Bagi yang gemuk di alam persekolahan anda untung gila. Sebab anda tak perlu pikirkan segala secret admire,peminat lelaki,bunga merah atas meja. Tumpukan pada pelajaran dan enjoy 150% dengan kawan2. Tak perlu risau anda dingorat ke,tak perlu sedih kes putus cinta ke.
Tapi apa yang penting tentang saiz badan ini,
sama ada besar atau kecil adalah bebas daripada penyakit.

*aku nak diet, tapi bukan sebab obses nak kurus, tapi sebab nak jaga kesihatan*
*berat badan macam da melampau sangat je*

4 comments:

Boodak Hati Gades said...

u should be proud with ur body dear! aku je yg terkial-kial nk tambah berat badan. But hey,it still ok selagi kita sihat walafiat nih. Just bersyukur ok...^^

idea semulajadi said...

aku bersyukur je la~ haha~
cuma aku tertarik dgn advantages yg cik nie tulis~ huhu~

.: mama lynn :. said...

hahaha takut nak komen cos lately badan ni naik bgai di pam2.. ni belum ade anak lg.. takut

idea semulajadi said...

mama lyn: sama la kite~ hehe~