Monday, May 2, 2011

KPOP Malaysia?

tolonng lah~~

ok, aku xnak ulas panjang2 tentang isu nie.
sebab kalau search kat internet,
berlambak result keluar.

24:7
sila tengok gambar di bawah

nampak macam tiru x?

Gula-Gula
x ke sama dengan yang bawah nie?

lebih kurang kan?

aku peminat KPop.
hari-hari aku dengar lagu korea.
kenapa?
aku pun x tahu.
mungkin sebab bila x paham ape maksud lagu tu,
jadi lambat sikit nak jemu kot~
tapi bagi aku lagu dorang memang best~
1 benda yang pasti kenapa aku minat KPop,
adalah kerana tarian2 dalam video clip nye.
sebab tu aku suka lagu2 melayu yang ada tarian rancak2,
macam lagu stacy dan adam.
sape kata aku x sokong muzik melayu?

kepada lelaki2 di luar sana yang cakap kaum hawa nie minat KPop disebabkan body2 dan kekacakan lelaki korea,
tolong sikit ea~
aku minat kumpulan perempuan.
korang nak kata aku les ke?
bila kami kata kami minat lagu,
lagu la yang kami minat.
mungkin ada segelintir perempuan yang memang mengidam2kan rupa jejaka korea tu.
tapi seriously,
THEY ARE REALLY NOT MY TASTE.

jadi bila ada 24:7 yang meniru gaya lelaki korea nie,
aku jadi geli~

Gula-Gula pulak,
dengan skirt pendek tu,
lagi aku geli.
sebabnya, dorang tu ada yang melayu.
bajet korea sangat.
kaki putih tu memang untuk tunjuk pun kan (mata ke atas, tangan ke dada~)

xpayahla nak tiru.
boleh nak buat group nyanyian gitu~
tapi perlu ke sebijik macam KPop?
menambahkan kegelian aku je~

apa-apa pun,
semoga 24:7 dan Gula-Gula nie berjaya la ye (sekali lagi mata ke atas, tangan ke dada)
nak jugak aku tengok,
berjaya x mereka pikat hati rakyat Malaysia nie.

kepada production team mereka:
tahniah,
anda semua berani mengambil risiko,
dan mengambil peluang dengan mengikuti kegemaran terbaru pendengar muzik kini.

p/s: bukan xnak sokong industri muzik malaysia. tapi biarla yang tulin. aku dengar je lagu melayu. ape? rap pun ikut muzik luar? ok, mungkin lama-lama masyarakat malaysia dapat menerima KPOP malaysia. semoga maju jaya~

6 comments:

IMANSHAH said...

erk, semua dah nak jadi Kpop..kesian ahmad Jaiz, takde sapa nak nyanyi lagu 60 an

IMANSHAH said...

lupa

jemput join segmen kita ye kalau sudi
http://www.abgshah.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

JP Nurul said...

hahah...k Pop m'sia..da ada lagu ke hape???

along pon hari2 dgr lagu korea..mmg xjemu...cuma sush nak ikut lirik dia kot..hehe


k pop korea yg girl along cuma kenal SNSD n wondergirl je...
skrg tgh giler ngan s.junior...haha



btw, taste along dari dl smpi skrg korean look..^_*

idea semulajadi said...

ilam kenal byk gler girl grup.
xmnat sgt boy grup sebab tarian dorg xsexy~ haha~
bez nk ikut tarian dorg sbnarnye~

betol2~ lmbt jemu sebab nk hafal lagu dorg pyah~

idea semulajadi said...

da cube cr lgu2 dorg kat youtube. nk gak tgk~
tp x release lg kot~

BellaSky said...

x suke jugak dorang neh... =p