Monday, February 21, 2011

kami sewaktu kecil~

*tonah*amna*diba*aku*
nie aku 4 beradik dalam tahun 1998?
lebih kurang la.
aku pun xpasti~

dulu baju raya kami mesti same.
kalo lain pun, kaler je lain, corak same.
ok, yang gambar kat atas nie same sebijik!
aku pun x tahu nape mak aku suke belikan kami baju same,
sedangkan kami bukan kembar.
kami jarak setahun 4 bulan sorang.

macam mana kami cam baju kami?
haaa...
baju kat atas nie mungkin nampak sama,
tapi ada bezanya~
ape bezanya?
sulaman kat baju tu yang beza.
nampak x yg corak hitam kat hujung lengan tu?
haa.. lain kan tu~

jenuh la kami kene ingat corak sulaman masing2 kan?
tapi jangan terkejut,
memang kadang2 kami ingat.
kalo lupa?
senang je,
tindihkan baju2 tu semua,
dan tengok, yang mana paling besar tu, aku punya la.
yang kedua besar,
adik nombor dua punya la~
dan seterusnya~
bukan susah pun kan?
:)

sweet memory~
aku sayang adik2 aku.
sayang family aku!

ps: tq abah sebab scan gambar nie~

6 comments:

miemen said...

aku nampak same je sulaman kat baju tu...hehehe...mahu juling mata aku nak belek satu2 of mak aku buat mcm tu dlu2...heheheh...
but, so sweet korang...comey!!!

idea semulajadi said...

tgk dari jauh memang nmpak same.. hahahah~~ skang nie kalo kami bratur berempat gni, aku xnmpak mcm kakak sulung da~ hahahah~ sebab aku plg pendek!

sir said...

same je pon aku tgk?huhu

Nik Syafiq said...

hahaha,comel je aku tengok.. ayat last koen di atas yg xtahan tu..betul ke sekarang paling pendek :P

❤NazirahMoktar❤ said...

nmpak same je sulaman baju tu ilham =,=

hehe..tpi serius korg ni memg same besar je..best betul sume dekat2..

idea semulajadi said...

syafiq: ye.. betol~ skang aku plg pendek, kalo dulu susunan mcm turun tgga, yg tua lg tggi dr yg muda, sekarang mcm naik tgga, yg muda lg tggi dr yg tua~ adik aku yg num 4 tu lg tggi dr sume kakak2 dia~ aku la plg pendek. n plg gemok! hahaha~

naz: mmg bez. dulu kami 1 skola same2 sumorg kenal sebab adik bradik sume ade. aku form5, num2 form4, mum3 form2 n num4 form1. sian adik aku yg bongsu drjah 4 tu, dia slalu rase terpinggir~